اختلال نعوظ

اختلالات جنسی(اختلال نعوظ) موضوعی است که ممکن است بسیاری از افراد در مورد آن صحبت نکنند، اما این مسئله می‌تواند تاثیرات عمیقی بر کیفیت زندگی افراد داشته باشد. اهمیت توجه به اختلالات جنسی از جنبه‌های مختلفی قابل بررسی است، از جمله سلامت جسمی و روانی، روابط بین فردی و کیفیت زندگی. در زندگی اکثر افراد ، رفتارهای جنسی نقش اساسی دارند . رفتار جنسی یک موضوع کاملا شخصی و خصوصی می باشد که افراد به ندرت آن را با دیگران در میان می گذارند .

یک سیکل جنسی طبیعی در مردان از ۵ مرحله شامل برانگیختگی ، نعوظ ، انزال ، مرحله ارضاء جنسی یا ارگاسم و مرحله فروکش تشکیل شده است .اختلال نعوظ یکی از شایع ترین اختلالات جنسی در نزد مردان است . مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ الی ۲۲   درصد مردان در سراسر دنیا از اختلال نعوظ رنج می برند . اختلال نعوظ مستلزم مشکل محسوس در رسیدن به نعوظ هنگام فعالیت جنسی و حفظ آن تا اتمام فعالیت جنسی و کاهش محسوس در سفتی نعوظ است . این اختلال حداقل بایستی به مدت ۶ ماه ادامه داشته باشد ، موجب ناراحتی قابل ملاحظه بالینی در فرد شده و ناشی از تأثیرات مواد/ دارو یا بیماری جسمانی دیگری نباشد .

شماری از مردان مبتلا به اختلال نعوظی ممکن است عزت نفس پائین ، اعتماد به نفس پائین و احساس مردانگی کم داشته باشند و شاید دستخوش عاطفه ی افسرده باشند . ترس و یا اجتناب از رویارویی های جنسی آینده ممکن است روی دهد . کاهش رضایت جنسی و کاهش میل جنسی در همسر فرد رایج است .

اختلال نعوظ می تواند با علل ارگانیک مانند دیابت ، چاقی ، فشار خون بالا،بیماریهای پروستات ، مسائل قلب عروقی ،افزایش سن ، مصرف داروهایی مانند ضد افسردگی ، مشکلات خواب و یا علل غیر ارگانیک و روانی مانند ارتباط بین فردی ، افسردگی و اضطراب عملکردی ایجاد شود .

علاوه بر انواع فرعی (دائمی/ اکتسابی) و ( فراگیر/ موقعیتی) ، هنگام ارزیابی و تشخیص اختلال نعوظی پنج عامل زیر باید در نظر گرفته شوند زیرا ممکن است آنها با سبب شناسی و یا درمان ارتباط داشته باشند :

۱-عوامل همسر( مثل مشکلات جنسی همسر ، وضع سلامتی همسر )

۲- عوامل رابطه ( مثل ارتباط ضعیف ، اختلافات در میل به فعالیت جنسی )

۳- عوامل آسیب پذیری فرد ( مثل تصویر بدن نامناسب، سابقه بهره کشی جنسی یا هیجانی )، همزمانی روان پزشکی ( مثل افسردگی ، اضطراب ) ، یا عوامل استرس زا ( مثل بیکاری ، داغدیدگی)

۴- عوامل فرهنگی / مذهبی ( مثل بازداری های مرتبط با ممنوعیت ها علیه فعالیت جنسی، نگرش ها نسبت به امیال جنسی )

۵- عوامل جسمانی مرتبط با پیش آگهی ، روند یا درمان . هر یک از این عوامل ممکن است به صورت متفاوتی در ابراز نشانه های مردان مختلف مبتلا به این اختلال دخالت داشته باشند .

اختلال نعوظ

اختلال نعوظ

جهت مشاوره با بهترین مشاوره زوج درمانی در تهران با ما در ارتباط باشید

تماس :   ۷۷۱۸۶۸۴۱–۰۲۱ __ ۰۹۳۰۱۹۳۹۲۵۴

پیامدهای کارکردی اختلال نعوظی

اختلال نعوظ می تواند باروری مرد را مختل کند و ناراحتی فردی و میان فردی به وجود آورد . ترس و یا اجتناب از رویارویی جنسی ممکن است در توانایی برقرار کردن روابط صمیمانه اختلال ایجاد کند .

عوامل موثر در اختلال نعوظ :

عوارض دارویی :  داروهای شیمیایی از دسته داروهای مختلف ممکن است دارای عوارض جنسی ناخواسته باشد. مکانیسم بروز اختلال در اکثر داروها ناشناخته است .بطور کلی داروهای با عوارض عصبی _ هورمونی مرکزی یا اثرات عصبی -عروقی روی عضلات صاف آلت می توانند باعث اختلال نعوظ شوند . راه های عصبی حاوی سروتونین نورآدرنالین و دوپامین موثر در عملکرد جنسی ممکن است تحت تاثیر داروهای ضد جنون ضد افسردگی و ضد فشار خون قرار بگیرد .

پیری و بیماری های داخلی : گذشت سن به تدریج با تغییراتی مثل افزایش زمان مورد نیاز برای نعوظ ، کاهش میزان نعوظ ، کاهش قدرت انزال ، کاهش حجم منی و طولانی شدن زمان مهار نعوظ همراه است .

اعتیاد : اعتیاد به سیگار بخاطر اثرات انقباض عروقی روی عضلات صاف غاری باعث نشت وریدی آلت می گردد ، به طوری که تعداد و زمان نعوظ شبانه آلت با تعداد سیگارهای مصرفی در روز نسبت عکس دارد .

بیماریهای قلبی عروقی : اختلال نعوظ یک علامت پیشتاز در مبتلایان به بیماریهای عروقی نهفته ، به خصوص بیماریهای قلبی – عروقی است .

تاریخچه تشخیص اختلال نعوظ نشان می‌دهد که این مشکل همیشه مورد توجه بوده و روش‌های تشخیص و درمان آن در طول زمان تغییر کرده است. از روش‌های باستانی تا روش‌های مدرن، پیشرفت‌های علمی و پزشکی به مردان کمک کرده تا با این مشکل مواجه شوند و کیفیت زندگی جنسی خود را بهبود بخشند. این تاریخچه نه تنها نشان‌دهنده پیشرفت علم پزشکی است، بلکه نشان‌دهنده تغییر نگرش‌های فرهنگی و اجتماعی به مسائل جنسی نیز می‌باشد.

درمان‌های روان‌شناختی

  1. مشاوره روانی:  مشاوره می‌تواند به حل مشکلات روانی و بهبود عملکرد جنسی کمک کند. مشاوره‌های روان‌شناختی می‌توانند شامل درمان‌های شناختی-رفتاری، درمان‌های زوجی و مشاوره‌های فردی باشند.

درمان شناختی – رفتاری از جمله درمانهایی است که در این اختلال مورد توجه قرار گرفته است . به عنوان درمانی ساختارمند ، مشکل مدار و مبتنی بر یک مدل آموزشی با تاکید بر زمان حال که در آن درمانگران با به کارگیری گستره متنوعی از روش های شناختی  و رفتاری ، به مراجعان آموزش می دهند که افکار خود را ارزشیابی  و تعدیل کنند و شیوه های کارآمدترتفکر را جایگزین افکار ناکارآمد سازند .

  1. مدیریت استرس: تکنیک‌های مدیریت استرس مانند مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفسی می‌توانند به کاهش استرس و بهبود عملکرد جنسی کمک کنند.

تغییرات سبک زندگی

  1. کاهش وزن: کاهش وزن می‌تواند به بهبود اختلال نعوظ کمک کند. چاقی می‌تواند باعث مشکلاتی مانند فشار خون بالا و دیابت شود که با اختلال نعوظ مرتبط هستند.
  2. ورزش: ورزش منظم می‌تواند به بهبود جریان خون و عملکرد جنسی کمک کند. فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی، دویدن و تمرینات مقاومتی می‌توانند به بهبود سلامت قلبی-عروقی و کاهش استرس کمک کنند.
  3. ترک سیگار و الکل: ترک سیگار و کاهش مصرف الکل می‌تواند به بهبود اختلال نعوظ کمک کند. نیکوتین و الکل می‌توانند باعث تنگی عروق خونی و کاهش جریان خون به آلت تناسلی شوند.

بیشتر بخوانید:بهترین مشاوره زوج درمانی در تهران

نویسنده  :  دکتر یاسر دشتی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *