رفتار تند و توهین آمیز در نوجوانان
با همراه باشید تا درباره دلایل رفتار تند و توهین آمیز در نوجوانان بیشتر آگاه شوید بی احترامی بخش رایج رشد نوجوانان است. این مرحله معمولا می گذرد. شما می توانید با ارتباطات مثبت، روابط قوی و قوانین روشن خانواده از بی احترامی پیشگیری کنید یا آن را مدیریت کنید.
بهتر است از بحث و جدل، حالت تدافعی و نق زدن پرهیز کنید.
رفتار تند و توهین آمیز در نوجوانان ممکن است به این دلیل اتفاق میافتد که فرزند شما در حال رشد، بیان و آزمایش ایدهها و ارزشهای مستقل است، بنابراین زمانهایی پیش میآید که شما از بسیاری از رفتارهای نوجوانتان تعجب میکنید یا رفتارهای او باعث عصبانیت و دل نگرانی شما می شود. توسعه استقلال بخش مهمی از رشد است. این نشانه خوبی است که فرزند شما در تلاش است مسئولیت بیشتری را به عهده بگیرد ، اما همچنان در حال یادگیری نحوه برخورد مناسب با اختلاف نظرها و نظرات متفاوت است.
همچنین، فرزندتان سعی میکند بین نیاز خود به حفظ حریم خصوصی و نیاز شما به برقراری ارتباط و مراقبت از شما تعادل برقرار کند. بنابراین گاهی اوقات ممکن است پاسخی بی ادبانه یا بی احترامی دریافت کنید زیرا فرزندتان احساس می کند که شما بیش از حد در زندگی یا فعالیت های او مداخله می کنید.
بهترین مرکز مشاوره روانشناسی در تهران
کلینیک روانشناسی و مشاوره آفتابگردان با مجوز رسمی از سازمان روانشناسی دارای دو شعبه در غرب و
شرق تهران
تماس : ۷۷۱۸۶۸۴۱–۰۲۱ __ ۰۹۳۰۱۹۳۹۲۵۴
در این دوره خلق و خوی فرزند شما به سرعت تغییرمی کند. به دلیل نحوه رشد مغز نوجوانان، فرزندتان همیشه نمیتواند احساسات و واکنشهای در حال تغییر نسبت به چیزهای روزمره یا غیرمنتظره را تحمل کند. این واکنش ها گاهی اوقات میتواند به حساسیت بیش از حد منجر شود که باعث بدخلقی یا سرکشی شود. رشد مغز نوجوانان همچنین میتواند بر توانایی فرزند شما برای همدلی و درک دیدگاههای دیگران، از جمله دیدگاه شما، تأثیر بگذارد.
گاهی اوقات بی احترامی ممکن است نشانه این باشد که فرزندتان احساس استرس یا اضطراب می کند.
مغز نوجوانان در حال فکر کردن و احساس عمیقتر درباره پیرامون است . به نظر می رسد برخی از نوجوانان دیدگاهی متضاد در مورد همه چیز دارند و باورهای قبلی خود را زیر سوال می برند. این تغییر بخشی عادی از رشد مغز آنها ست.
رفتار تند و توهین آمیز در نوجوانان گاهی اوقات به این دلیل بی احترامی می کنند که توجه دیگران را جلب کنند، یا به این دلیل که دیده اند دوستانشان این گونه رفتار می کنند.
🔹نحوه رفتار در مقابل بی احترامی نوجوان
۱-: آرام باشید:
اگر فرزند شما در بحث رفتار تند نشان می دهد ، او را با عصبانیت متوقف نکنید . نفس عمیق بکشید وبا آرامش شروع به صحبت کنید .
۲- از طنز استفاده کنید یک خنده مشترک می تواند فضای پر فشار را بشکند ، فشار روانی را کاهش دهد و یک دیدگاه جدید را به ارمغان بیاورد.
۳- گاهی اوقات نوجوانان متوجه نیست که یک رفتار بی احترامی است. شما می توانید چیزی شبیه به این بگویید، “این رفتار به نظر من بی احترامی بود. منظور تو از این رفتار چه بود؟
۴- ‘ارائه ستایش توصیفی زمانی که فرزند شما به طور مثبت ارتباط برقرار می کند. راهنمایی برای روابط یک مدل نقش است. هنگامی که با فرزندتان هستید، سعی کنید به زبان او صحبت کنید به نحوی که فرزندتان آن را درک کند .
۵- اگر تنش زیادی بین شما و فرزندتان وجود دارد، یکی دیگر از بزرگسالان مورد اعتماد می تواند از فرزند شما حمایت کند. این حمایت فشار را کاهش می دهد.
۶- برای فرزندتان محیطی امن فراهم کنید تا مطمئن شوید فرزندتان در مورد مشکلات و نگرانیها یش با شما به صحبت میکند
۷- دوستان فرزندتان را بشناسید.
۸- در مورد نظم و انضباط، قوانین خانوادگی ، نحوه رفتار و ارتباطات قوانین روشن تعیین کنید. به عنوان مثال، شما می توانید بگویید، ما در خانواده به یکدیگر احترام می گذاریم. به این معنی که از الفاظ نامناسب استفاده نمی کنیم و تند و پرخاشگرانه با دیگران رفتار نمی کنیم . ایده خوبی است که فرزندتان را در بحث های مربوط به قوانین قرار دهید.
۹- از برچسب زدن و توهین به شخصیت فرزندتان اجتناب کنیدا. به جای گفتن، “تو بی ادب هستی”، سعی کنید چیزی شبیه، “من احساس می کنم وقتی با من صحبت میکنی با تندی و پرخاش به من صدمه می زنی “. در مورد عواقب رفتارهای تند با او صحبت کنید .
🔹 در مقابل بی احترامی نوجوان از این رفتارها پرهیز کنید.
۱- مشاجره به ندرت برای والدین یا نوجوانان کارساز است. وقتی عصبانی می شویم، می توانیم چیزهایی بگوییم که منظور واقعی ما نیست. یک رویکرد مؤثرتر این است که به خود و فرزندتان زمان بدهید تا آرام شوند.
۲- اگر عصبانی هستید یا در میانه مشاجره هستید، صحبت کردن با آرامش درباره آنچه از فرزندتان انتظار دارید دشوار خواهد بود. یک رویکرد مؤثرتر این است که به فرزند خود بگویید که می خواهید صحبت کنید و در مورد زمانی برای گفتگو توافق کنید.
۳- رفتار تدافعی به ندرت مفید است. سعی کنید مسائل را شخصی نکنید. یادآوری اینکه فرزندتان در حال بزرگ شدن است و تلاش میکند استقلال خود را نشان دهد، ممکن است کمک کند.
۴- حتی اگر تجربه زندگی بیشتری دارید، سخنرانی و نصیحت به فرزندتان در مورد اینکه چگونه رفتار کند احتمالاً نتیجه ای نخواهد داشت. اگر میخواهید فرزندتان به صحبتهای شما گوش دهد، لازم است ابتدا شما زمانی را به طور فعال برای گوش دادن به او اختصاص دهید.
۵- نق زدن احتمالاً تأثیر زیادی نخواهد داشت. ممکن است ناامیدی شما را افزایش دهد و احتمالاً فرزندتان خاموش شود.
۶- طعنه تقریباً به طور قطع باعث ایجاد رنجش و افزایش فاصله بین شما و فرزندتان خواهد شد.
🔹چه زمانی باید نگران بی احترامی نوجوانان باشیم
اگر نگرش فرزندتان نسبت به شما و خانوادهتان به هیچ یک از استراتژیهای پیشنهادی در بالا پاسخ نمیدهد، ممکن است یک علامت هشداردهنده باشد که مشکل عمیقتری وجود دارد.
🔹همچنین ممکن است نگران باشید اگر فرزندتان:
۱- علائم افسردگی مانند احساس غمگینی، گریه، بد خلقی یا تحریک پذیری، کناره گیری از خانواده، دوستان یا فعالیت های معمولی را نشان می دهد.
۲- از خانه فرار می کند یا مرتب به مدرسه نمی رود
۳- نسبت به سایر اعضای خانواده از خشونت فیزیکی یا کلامی استفاده می کند.
🔹 اگر نگران رفتار فرزندتان هستید، بد نیست به دنبال کمک و مشاوره باشید. در اینجا چند کار وجود دارد که می توانید انجام دهید:
۱- به دنبال پشتیبانی حرفه ای باشید – افراد خوبی که می توانید با آنها صحبت کنید شامل مشاوران مدرسه، معلمان و پزشک عمومی شما هستند.
۲- در مورد این موضوع به عنوان یک خانواده بحث کنید و سعی کنید راه هایی برای حمایت از یکدیگر پیدا کنید.
۳- با والدین دیگر صحبت کنید و بفهمید که آنها چه می کنند.(رفتار تند و توهین آمیز در نوجوانان)
نویسنده:دکتر یاسر دشتی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!