مشاور خانواده خوب غرب تهران
مشاور خانواده خوب غرب تهران ،کانون خانواده محکم ترین و امن ترین مکان برای هر فرداست. وقتی که در خانواده مشکلی پدیدار می شود تمام اعضای خانواده به نحوی با آن درگیر می شوند. در این زمان است که مشاور خانواده خوب در غرب تهران می تواند با درک درست از مشکل و ارائه راه حل های تخصصی به مرتفع کردن مشکل کمک کند.همچنین مشاور خانواده خوب در تهران می تواند به هر کدام از اعضای خانواده مسیر و مهارت درست ارتباط را بیاموزد.مشاور خانواده خوب در غرب تهران با آموزش الگوهای رفتاری درست و رفتار سالم و اثربخش مسیر را برای حل مشکل هموار میکند. اعضای خانواده در کنار مشاور خانواده خوب در غرب تهران آموزش می بینند که هر کدام برای حل مشکل سهمی را ایفا کنند و اگر مشکل مربوط به یکی از اعضای خانواده باشد ، خود را بی تفاوت نشان ندهند.
با کمک مهارت های تخصصی مشاور خانواده خوب در غرب تهران مشکل شناسایی می شود.دلایل و راه کارهای اساسی بررسی می شود و برای برطرف شدن یا تعدیل مشکل برنامه ریزی می گردد.
کلینیک روانشناسی و مشاوره آفتابگردان با مجوز رسمی از سازمان روانشناسی در غرب تهران
تماس : ۷۷۱۸۶۸۴۱–۰۲۱ __ ۰۹۳۰۱۹۳۹۲۵۴
مهارت های موثر مشاورخانواده خوب در غرب تهران در ایجاد اتحاد قوی بین مراجعه کننده و درمانگر حیاتی است.
وقتی این مهارت ها از طریق مسیر درمانی با هم ترکیب شوند، مشاور خانواده خوب در غرب تهران از مراجعان حمایت میکنند و به آنها کمک میکنند تا به هدف خود یعنی غلبه بر فشارهای زندگی و داشتن زندگی رضایتبخشتر برسند .
مهارتهای مشاورهای مختلف را میتوان برای تقویت و حفظ فرآیند روانشناختی آموخت و توسعه داد، از جمله ارتباط خوب، حل مسئله و تعیین هدف و معرفی تکنیکهای مقابلهای مانند صحبت با خود و تجسم .
این مقاله به معرفی و بررسی مهارتها و تکنیکهای مشاوره برای حمایت از فرآیند روانشناختی زیربنای درمان و تعیین و دستیابی به اهداف مشاوره میپردازد.
قبل از ادامه، فکر کردیم که ممکن است بخواهید سه تمرین قدرت ما را به صورت رایگان دانلود کنید. این تمرینهای دقیق و مبتنی بر علم به مراجعان کمک میکند تا پتانسیل منحصربهفرد خود را درک کنند و زندگی پرانرژی و واقعی ایجاد کنند.
🔸مهارت های مشاوره چیست؟
اکثر درمانگران و مشاوران ، اتفاق نظر دارند که یک رابطه مشاوره ای خوب با مراجع برای موثر بودن درمان ضروری است. چنین اتحادهایی بر چندین ویژگی، شرایط اصلی و مهارتهای ارائه شده توسط مشاور، از جمله «درک همدلانه، احترام و پذیرش وضعیت فعلی مراجعان، و همخوانی یا اصالت» استوار است .
در حالی که متخصصان روانشناسی اهمیت رابطه مشاوره را تشخیص میدهند، آنها همچنین در مورد نیاز به مداخلات با استفاده از مهارتهایی که جهتگیری نظری آنها هدایت میشود، توافق دارند.
هنگامی که درمان به عنوان رابطه ای با شرایط اصلی و انتخابی از مداخلات در نظر گرفته شود، مشاوره به عنوان یک فرآیند روانشناختی ، معمولا با هدف “تغییر احساس، تفکر و عمل افراد به طوری که آنها بتوانند زندگی خود را به طور موثرتری زندگی کنند” شناخته می شود.
مهارتهای مشاورهای مختلف زیربنای فرآیند روانشناختی است و برای تبدیل شدن به یک درمانگر مؤثر لازم است. که بر پایه پنج مهارت استواراست :
🔹گوش دادن حمایتی
مراجعان احساس می کنند شنیده، درک و تایید شده اند.
🔹 مدیریت یک موقعیت مشکل
مراجعان اغلب برای مقابله با یک موقعیت خاص و مشکل ساز به کمک نیاز دارند.
🔹 مدیریت مشکل
فرد برای غلبه بر مشکلات عمومی تر، مانند احساس افسردگی، نیاز به حمایت دارد.
🔹 تقویت مهارت های ناکافی
مراجعان میتوانند مهارتهای ضعیف و ناقصی را که باعث میشود به طور مکرر با مشکلات مشابهی مانند روابط شکست خورده یا چالشهای کاری روبه رو شوند، توسعه دهند یا جایگزین کنند.
🔹 تقویت مهارت حل مسئله
مراجعان همیشه برای حل مشکلات خاص به دنبال کمک نیستند. گاهی اوقات، آنها برای عملکرد بهتر به مهارت نیاز دارند.
مهارت های درمانگر به درمانجو کمک می کند تا به یک یا چند هدف فوق دست یابد، بر مشکلاتی که با آن روبهرو هستند غلبه کند و تکنیک هایی را برای حمایت از شیوه های جدید تفکر و رفتار به دست آورد.
🔸 نمونه واقعی از مهارت های خوب مشاوره
مشاوره و درمان مؤثر به مهارتهای زیادی نیاز دارد. آنها برای ایجاد و حفظ رابطه درمانی و بهبود احتمال یک نتیجه مثبت از فرآیند روانشناختی ترکیب می شوند .
در حالی که مهارتهای مختلفی وجود دارد، نمونههای عملی زیر به مهارتهای مشاوره مثبت و خاص نیاز دارند.
🔹 ایجاد تصاویر بصری
تصاویر بصری می توانند ابزار قدرتمندی برای ورود و درک چارچوب مرجع مراجع باشند .
هنگامی که یک مراجع موقعیت خود و چالش هایی را که با آن روبهرو می شود توضیح می دهد، می تواند کمک کننده باشد که یک بازنمایی ذهنی از زندگی برای آنها شکل بگیرد. تجسم می تواند بینشی را در مورد چگونگی تفسیر آنها از رویدادها به طور مشکل دار، با استفاده از تجربیات و باورهای شخصی خود برای شکل دادن به بازنمایی درونی ارائه دهد .
🔹ایجاد خودگویی
صحبت با خود یک مداخله ارزشمند برای مراجعی است که یاد می گیرد با استرس و خشم کنار بیاید . درمانگران ماهر به روشهای زیر به مراجعان در گفتگو با خود کمک میکنند:
۱- خودگویی منفی را برجسته می کنند
مراجعان اغلب به خودگویی مضر و منفی متکی هستند. درمانگران ماهر می توانند به مراجع نشان دهند که چگونه اظهارات خود را در موقعیت های مشکل ساز، مانند ارائه در محل کار یا ایجاد روابط، بررسی کنند.
۲- به مراجعان در مورد مقابله با خودگفتاری آموزش می دهند .
مراجعان میتوانند خودگویی مثبت را بهعنوان یک راهبرد مقابلهای مفید، که با گفتوگوی درونی آرام کننده همراه است و بر روی مسأله مورد نظر تمرکز میکند، یاد بگیرند.
۳- صحبت های مفید را ضبط کنید
مراجعان می توانند کشف کنند که چگونه خودگویی مثبت را به تصویر بکشند و در زمان مناسب از آن استفاده کنند.
کلینیک روانشناسی و مشاوره آفتابگردان با مجوز رسمی از سازمان روانشناسی در غرب تهران
تماس : ۷۷۱۸۶۸۴۱–۰۲۱ __ ۰۹۳۰۱۹۳۹۲۵۴
🔹 مشاوره بحران
درمانگران ممکن است گهگاه به مراجعان در معرض خطر بالقوه یا فوری مشاوره دهند. در حالی که تأثیر آنها ممکن است محدود به نظر برسد، “منبع اصلی نفوذ مشاوران برای ایمن نگه داشتن مراجعان از طریق موقعیت های خطر قریب الوقوع، رابطه درمانی است که آنها با هر مراجع ایجاد می کنند” .
🔸 مهارتهای روابط درمانی قوی، مانند موارد زیر، به مدیریت بحرانهای مراجع کمک میکند:
۱-پذیرش – پذیرفته شدن
در حالی که وسوسه انگیز است که فقط معضلی را که مراجع با آن روبهرو شده است، بشناسید، شناختن فرد و پذیرش او بسیار مهم است. ارتباط با مراجع و قابل مشاهده کردن درک مشاور ضروری است.
۲- یکدلی
همدلی در هر رابطه درمانی ضروری است، اما ممکن است در زمان بحران نیاز به افزایش داشته باشد. باید به طور واضح به مراجع اطلاع داده شود تا از ارتباط ایجاد شده آگاه شود.
۳- توضیح دهید چه خبر است
اگر درمانگر حواسش پرت باشد، شاید به سیگنالهای خطر گوش دهد و آن را ارزیابی کند، باید به مراجع بگوید. در غیر این صورت، اگر درمانجو چیزی کمتر از توجه کامل درمانگر را احساس کند، ممکن است افکار قضاوتی و انتقادی یا حتی ملال را متصور شود.
۴- احساس را با دقت بیان کنید
ممکن است مراجعان همیشه متوجه نباشند که درمانگر از آنها مراقبت می کند. بیان اینکه آنها می خواهند که مراجعان ایمن، خوب و خوشحال باشند و به اشتراک گذاشتن نگرانی برای سلامتی آنها می تواند به توجیه درخواست برای برنامه ریزی، تکمیل ارزیابی یا دنبال کردن یک دوره درمانی کمک کند.
۵- گوش دادن و تأمل درمانی
گوش دادن و بازتاب درمانی در طول هر جلسه نشان دهنده مراقبت و ارتباط است.
۶- برنامه ریزی کردن
برنامه ریزی برای رفاه و ایمنی مراجع مستلزم توافق با اواست که چه اقداماتی را انجام دهند واینکه مراجع تمایل دارد چه اقداماتیدر آینده انجام شود .
🔸۲۰ مهارت اساسی مشاوره: یک چک لیست
چک لیست های زیر شامل مهارت هایی است که یک درمانگر یا مشاور معمولاً از آن برخوردار است یا در تلاش است تا به مراجعان خود کمک کند تا به طور مؤثر به اهداف درمانی خود برسند.
🔹 مهارت های شنیداری و ارتباطی
در حالی که “گوش دادن درمانی خوب بسیار نادر است”، درمانگران موثر باید مهارت های زیر را توسعه دهند :
– حداقل برای چند دقیقه با تمرکز کامل روی چیزی که مراجع به او می گوید تمرکز کند.
– محتوای اصلی آنچه گفته شده را خلاصه کنید (بدون سوگیری اعتقادی خود) و در عین حال از از دست دادن جزئیات کلیدی یا اضافه کردن قضاوت یا نظرات خودداری کنید.
– تشخیص دهد که آنها چه زمانی به افکار ناگفته خود اضافه می کنند.
– از زبان بدن خود به عنوان یک شنونده آگاه باشد و احساسات را از نظر فیزیکی و عاطفی تشخیص دهد.
– با سکوتها راحت باشد و مراجع را تشویق کند که او هم با آن راحت باشد.
-ارتباط کلامی خوب یک مهارت ارزشمند در درمان است. جملاتی مانند “من متوجه می شوم که چه می گویید” یا “می توانم ببینم که شما درد دارید” می تواند به طور قابل توجهی بر اعتماد مراجع به روند درمانی و درمانگر تأثیر بگذارد.
درمانگران ماهر باید از خود بپرسند :
▪️ آیا زبان با شرایط و مراجع مناسب است؟
مراجع ممکن است تجربه درمانی کمی داشته باشد یا اصلاً تجربه نداشته باشد یا مهارت های واژگانی محدودی داشته باشد.
▪️ محتوای آنچه گفته می شود به چه چیزی اشاره دارد؟
درمانگر باید آنچه را که گفته می شود و در مورد چه کسی گفته می شود هماهنگ کند. به عنوان مثال، “به نظر می رسد من دیگر اهمیتی نمی دهم.”
▪️ چقدر گفته می شود؟
گفتار بسیار کم ممکن است نشان دهنده خجالتی بودن مراجع یا مشکل در صحبت کردن در مورد یک موضوع حساس باشد. بیش از حد ممکن است تاکتیکی برای جلوگیری از به اشتراک گذاشتن آنچه واقعا اشتباه است باشد. به همین ترتیب، اگر درمانگر بیشتر از مراجعه کننده صحبت کند یا مرتب حرفش را قطع کند، مشکلی وجود دارد.
🔹 مالکیت کلام
ضمیر «شما» می تواند قضاوت کننده به نظر برسد. استفاده از “من” برای صحبت در مورد احساس گوینده می تواند کمتر متضاد و جذاب تر باشد.
🔹مهارت های انعکاس
انعکاس پیچیده است و به مهارت های قابل توجه درمانگر برای برقراری ارتباط با مراجع نیاز دارد که آنها در تلاش برای درک آن هستند.
یک درمانگر مؤثر باید در هنر انعکاس ماهر باشد و بتواند موارد زیر را نشان دهد :
نسخه خود را را از آنچه مراجع ارتباط داده است منعکس کند.
زمانی که معتقدند آنچه گفته شده را می فهمند از عبارات اظهاری استفاده کند.
بازتاب ها را مختصر نگه دارد.
بر روی نکته اصلی آنچه به اشتراک گذاشته شده است، به ویژه عباراتی که از نظر احساسی پربارتر هستند، تمرکز کند.
اصلاحات گفته های آنها را بپذیرد.
یک مراجع را با بازتاب تنها زمانی قطع کنید که بخواهد به وضوح مطلب کمک کند یا از غرق شدن مراجع در افکار و احساساتش جلوگیری کند .
از بازتاب برای تشویق ارتباط با مراجع بدون آسیب رساندن به جریان گفتگو استفاده کند
🔹مهارت های کمکی
مهارت های کمکی معمولاً شامل مهارت های کلامی خاصی است که به مشاوران تازه کار که در حال آموزش برای تبدیل شدن به متخصصان مراقبت های بهداشتی هستند، آموزش داده می شود، از جمله:
سوالات باز
کمک به مراجعان برای تشریح چارچوب های مرجع داخلی خود (مانند «درباره آن به من بگویید»).
بازتاب احساسات
آگاهی از پیامهای عاطفی عمیقتر و نشان دادن اینکه درمانگر با مراجع هماهنگ است.
تفاسیر
کشف معنای پشت آنچه گفته می شود.
راهنمایی مستقیم
تعیین انتظارات واقع بینانه و قابل دستیابی برای اهداف و رفتار مناسب.
مهارتهای کمکرسانی را میتوان از طریق آموزش یا توسط متخصصان مدلسازی آموخت.
🔹مهارت های خرد مشاور
حضور و گوش دادن مهارتهای حیاتی برای ایجاد یک گفتگوی مداوم مفید بین درمانگر و مراجع هستند و اغلب به آنها مهارتهای خرد میگویند .
در حال حضور حضور درمانگر به نحوه ارائه فیزیکی، روانی و عاطفی درمانگر به مراجع اشاره دارد. درمانگر باید حضور داشته باشد، در دسترس مراجع باشد و به جای اینکه با یک دستور کار ثابت حاضر شود، انعطاف پذیر و آماده باشد تا خود را در موقعیت مراجع قرار دهد.
درمانگران باید حالتی باز و آرام داشته باشند، از جمله بازوها و پاهای غیرصلیب شده و تماس چشمی در حالی که مکالمه را از نزدیک دنبال می کند.
گوش دادن فعال
گوش دادن به اهمیت درک روایت مراجع مربوط می شود. همدلی کلید گوش دادن خوب است. توانایی دیدن جهان از دیدگاه مراجع می تواند یک محیط درمانی تقویت کننده رشد ایجاد کند.
مهارتهای خرد با هم ترکیب میشوند تا یک مکالمه مشاوره مؤثر را تشکیل دهند .
تکنیک های موثر مورد استفاده مشاوران
مشاوران چندین تکنیک را برای مؤثر بودن ارتباط با مراجعان ترکیب میکنند، از جمله به چالش کشیدن و انعکاس احساسات.
🔹 مهارت های چالش برانگیز
به چالش کشیدن ادراکات موجود مراجعان میتواند به ارائه دیدگاههای جدید کمک کند، و نحوه نگرش آنها به مشکلات یا رویدادهای قبلی را مجدداً نشان دهد .
دستورالعملهای زیر میتواند به توسعه مهارتهای چالش برانگیز کمک کند :
انعکاس افکار
با نشان دادن اینکه مراجع شنیده و درک شده است، شروع کنید.
کمک به مراجعان برای به چالش کشیدن خود
ارسال پیام های ترکیبی یا درخواست از مراجعان برای پشتیبان گیری از استدلال های خود، مراجعان را تشویق می کند تا چارچوب مرجع داخلی خود را زیر سوال ببرند.
چالش ها را نباید کنار گذاشت
از پیامهایی که با «شما» شروع میشوند و میتوانند منفی گرفته شوند، خودداری کنید.
اجتناب از چالش های قوی
به چالش کشیدن بیش از حد سخت می تواند مقاومت ایجاد کند.
اجتناب از تهدید
از تهدیدهای کلامی یا غیرکلامی مانند اشاره کردن یا بلند کردن صدا خودداری کنید.
سپردن مسئولیت به مراجع
اجازه دهید مراجع انتخاب کند که آیا با چالش پیش می رود.
نه زیادهروی و نه اجتناب از چالشها
چالش می تواند ارزشمند باشد و مراجع را به سمت تغییر سوق دهد. بیش از حد می تواند درک یک جو احساسی ناامن را ایجاد کند.
انعکاس احساسات
“انعکاس احساسات، به جای انعکاس افکار به تنهایی، می تواند فضایی را برای جلسات اولیه و بعدی ایجاد کند که در آن مراجع به جای دفن احساسات، احساسات خود را به اشتراک می گذارند” .
کلینیک روانشناسی و مشاوره آفتابگردان با مجوز رسمی از سازمان روانشناسی در غرب تهران
تماس : ۷۷۱۸۶۸۴۱–۰۲۱ __ ۰۹۳۰۱۹۳۹۲۵۴
برخلاف تفسیر، بازتاب احساسات شامل دریافت پیامهای کلامی و غیرکلامی است و به مهارتهایی به عنوان گیرنده و فرستنده نیاز دارد .
مهارت های گیرنده عبارتند از:
درک چهره، بدن، پیام های صوتی و کلامی مراجع.
هماهنگی با واکنش های احساسی خود .
آگاهی از پیامهای سطحی و عمیقتر مراجع.
مهارت های فرستنده عبارتند از:
پاسخگویی به مراجعان، نشان دادن آگاهی و درک احساسات.
استفاده از پاسخهای رسا به جای پاسخهای چوبی.
تأیید صحت درک.
عالی بود